Skip to content
Advertisements

În doi pași grăbiți

 

prin tine vor trece regrete precum pumnul printr-o ușă de lemn.

Le vei resimți din cele mai adânci colțuri ale ființei tale, vei învăța din mers să zâmbești pe jumate. Iar fiecare anotimp ce-ți va călca pragul, nu-ți va aduce decât priviri în gol și același hol pustiu prin care răsună surd coloana sonoră a unui om solitar.

Îmi vei căuta prezența în fiecare femeie ce va îndrăzni să bea la aceeași masă cu tine. În fiecare încheietură ce-și va ridica cu subînțeles paharul. În fiecare umăr ce-ți va zâmbi pe ascuns. În fiecare rochie, în ecoul fiecărui pas grăbit înaintat pe tocuri. Însă niciuna — ține minte, niciuna nu-ți va sfârși setea de răspunsuri.

Îți voi închiria tâmplele și-mi voi face din tine o casă. Îți voi bate-n piept până-ți voi rupe coastele de dor. Vei rătăci absurd pe străzi la orele de top ale nopții, înjurând.

Să nu te pierzi, atunci va trebui să știi că eu plâng cu tine în gând.

Fiecare țigară plânsă pe acest pervaz, fiecare moment privit în gol. Fiecare scrisoare strânsă-n pumni, fiecare privire aruncată peste umăr, fiecare moment în care mă voi strânge singură în brațe de frig. Vreau să știi că toate îți aparțin.

Îți voi rămâne în piept precum un tablou neatins cu titlul de muză. Un tablou care se va zdruncina atât de tare la fiecare pas, încât să-ți ofere un lanț nedefinit de insomnii. Un gând pe care n-o să-l vorbești nimănui, niciodată. Un chip privit doar în amintire.

A venit toamna. Același frig și aceiași pași grăbiți pe trotuare prăfuite. Aceeași dorință de a te căuta în fiecare pereche de coaste și retine ce-mi cad în palmă.

ți-am luat tot..
mi-ai oferit în schimb un cer vânăt de regrete,
dar ți-am dat cuvinte.

 

 

 

 

semnat,
xzvf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: